Recipe: Tasty Kek Marble

Kek Marble. Kek Marble Moist Guna Coklat Compound (Sukatan Cawan Dan Gram). Marble Kek Tarifi'nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama kek denince benim aklıma ilk olarak mermer kek düşer. Çocukluğum kokar, bambaşkadır lezzeti sanki.

Kek Marble Dengan Bismillah, As Salam dan Salam Sejahtera, Resepi Kek Marble Moist Sukatan Cawan -Mesti ramai yang mencari-cari resepi istimewa kek Marble dengan sukatan cawan sampai jumpa blog ni. Kek marble yang lembut dan enak dinikmati p/s: gula halus tu kalau nak ganti dengan gula biasa pun boleh. Saya pernah kongsikan resepi kek marble kukus. You can cook Kek Marble using 12 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Kek Marble

  1. Prepare of Bahan A.
  2. You need 5 of biji telur putih.
  3. You need 50 gm of gula kastor.
  4. It's of Bahan B.
  5. Prepare 250 gm of mentega.
  6. It's 5 of biji telur kuning.
  7. Prepare 200 gm of gula kastor.
  8. It's 1 of sb esen vanila.
  9. Prepare C of Bahan.
  10. Prepare 200 gm of tepung naik sendiri.
  11. You need 1 of sk serbuk penaik.
  12. You need 50 ml of susu segar.

Kali ni saya buat kek marble bakar pulak dengan menggunakan oven. Belang-belang koko tu boleh digantikan dengan warna dan perisa lain seperti. Resepi Kek Marble Moist Simple Mudah Jelita Pelangi Sedap Homemade - Perkongsian Resepi Kek Marble terkini. Cara membuat kek marble gebu yang sedap!

Kek Marble step by step

  1. Sediakan mixer. Pastikan mixer kering dan x basah. Putar bahan A dari perlahan hingga speed yang laju sehingga adunan kental dan bertanduk (lebih kurang 3 minit).ketepikan meringue..
  2. Kemudian satukan bahan B kedalam mixer pula. Putar sehingga adunan gebu dan pucat.
  3. Kemudian masukkan bahan c secara selang seli kedalam adunan B tadi sedikit demi sedikit. (masuk tepung, susu, putar. tepung, susu putar. tepung susu putar).
  4. Kemudian dengan hanya menggunakan spatula masukkan bahan A (meringue). Kacau dengan perlahan sehingga rata.
  5. Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian untuk diletak warna. Saya gunakan 4 warna (ungu, merah, orange, hijau).
  6. Sediakan loyang saiz 8x8 inci. glisskan dengan mentega/marjerin dan alaskan dengan baking paper. Masukkan adunan tak berwarna dahulu. Ratakan. Kemudian masuk bahagian berwarna secara bertompok2 dan mengikut corak yang diinginkan.
  7. Kemudian bakar kek pada suhu 180C selama lebih kurang 40 minit - 50 minit atau sehingga kek masak menggunakan api atas bawah (bergantung pada oven masing masing) keluarkan kek dan sejukkan di atas redai apabila telah sejuk barulah di potong.

Resepi Kek Butter Marble Yang Paling Lembut, Gebu Dan Sedap ( Sukatan Cawan ). Видео Kek Marble Lembut Gebu канала Kak Kek Kak Kueh. Kek Marble Super Fluffy / Cake Marble Best Aroma. Kek marble yang gebu dan lembut tanpa ovalett. Cara mudah untuk menyediakan Kek Marble Jelita yang sangat sedap dan gebu. Resipi lengkap dengan penerangan serta gambar.

Komentar