Kek Pisang Nutella Marble.
You can have Kek Pisang Nutella Marble using 12 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Kek Pisang Nutella Marble
- It's 800 gm of pisang yang dah dilecek.
- You need 12 of Biji Telur Gred A.
- You need 200 gm of Gula Putih + 100 gm Gula Perang.
- You need 640 gm of Tepung Self Raisin Flour.
- You need 1 of SB Ovalette (optional).
- You need 1 of SK Esen Vanilla.
- It's 1 of SK Sodium Bikarbonat.
- Prepare 300 ML of Full Cream Milk Ducth Lady.
- Prepare 400 gm of Butter (dicairkan).
- Prepare 200 gm of Nutella.
- It's of Pewarna Putih (optional).
- You need of Pewarna Hitam (optional).
Kek Pisang Nutella Marble instructions
- Campurkan kesemua bahan-bahan di atas KECUALI butter dan nutella..Putar dengan mixer pada had yang laju selama 12 minit..
- Gaulkan adunan dengan Butter yang dah dicairkan,dengan Kaup Balikkan perlahan²...
- Asingkan adunan kepada 2 bahagian : satu bagi pewarna putih dan satu lagi bagi pewarna hitam dan nutella...
- Sediakan loyang kek size 9x9x5 @ 10×10..Bubuh sedikit demi sedikit adunan Putih diselang selikan dengan pewarna Hitam..Buat cara yang sama sehingga habis...
- Bakar selama 60minit dengan suhu 170°..atau sehingga masak...
Komentar
Posting Komentar