Easiest Way to Cook Tasty Kek pandan mudah

Kek pandan mudah. Resepi kek pandan santan paling mudah dan gebu dengan sukatan cawan. kek pandan santan ini menggunakan bahan asas sahaja. Berbanding kek mentega atau kek-kek lain, kek pandan antara kek yang cukup harum baunya. Bahan A: Marjerin cairkan dan sukat secawan bila suam.

Kek pandan mudah Memang lembut dan rasanya yang gebu walau guna cara Nak menang hadiah istimewa selain resepi dan tips mudah ? </> Sertai Channel Telegram kami : https. Главная. bella nabella. Bagi mendapatkan tekstur kek pandan yang halus dan cantik, tapiskan adunan sebelum dimasukkan ke dalam loyang kemudian hentak-hentak. terliur lihat Kek Span Pandan yang dihasilkan oleh saudara Azizi Rais ni. Walaupun lelaki, siapa sangka beliau boleh hasilkan kek macam ni. You can have Kek pandan mudah using 11 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Kek pandan mudah

  1. Prepare of Bahan A disatukan dan diayak.
  2. Prepare 1 cawan of tepung naik sendiri.
  3. You need of I/2 sudu teh serbuk soda.
  4. It's of Bahan B diblender halus 2 minit.
  5. Prepare 1/2 cawan of gula.
  6. You need 1/2 cawan of minyak masak.
  7. You need 2 of biji telur (suhu bilik).
  8. You need of Bahan C.
  9. You need 1/3 cawan of susu segar.
  10. You need 1 sudu teh of perasa pandan.
  11. You need 1/2 sudu teh of pewarna hijau.

Yang wanita pun ramai lagi 'fail' buat kek ni. Pandan aromalı rulo kek kremalı merkezi isviçre rulo keki rulo kek. Nak buat Kek Span ini tidaklah susah mana. Resepinya super duper mudah dan senang.

Kek pandan mudah step by step

  1. Panaskan ketuhar anda terlebih dahulu suhu 180 Celsius api bawah sahaja selama 10 minit..
  2. Bahan A tepung dan soda di ayak terlebih dahulu dan di ketepikan..
  3. Bahan B diblender selama 2 minit dan di tuang ke dalam mangkuk..
  4. Masukkan bahan A tepung yang telah diayak tadi ke dalam mangkuk bahan B secara sedikit demi sedikit agar sebati dan tidak berketul..
  5. Selepas dah sebati bahan A dan bahan B masukkan bahan C iaitu susu segar 1/3 cawan tadi ke dalam adunan 1 sudu teh perasa pandan dan 1/2 sudu teh pewarna hijau kacau sebati..
  6. Sediakan loyang kek sapukan dengan minyak atau butter dan sedikit tepung di sapukan sekeliling loyang kek seterusnya buang lebihan tepung tadi..
  7. Masukkan adunan kek dalam loyang dan di bakar pada suhu 180 Celsius selama 25-30 minit mengunakan api bawah sahaja..

Resepi ini menggunakan pandan sebagai perasa. Boleh jer nak tukar-tukar perasanya kepada apa yang anda. Resepi Kek Pandan Marble, tekstur yang lembab dan mudah disediakan. Tetapi perbezaannya dalam rasa kepunyaan anda, Semua perisai kek pasti masih bagus. Sebelum ini hanya beli di luar?

Komentar