Kek Pisang Coklat.
You can have Kek Pisang Coklat using 11 ingredients and 10 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Kek Pisang Coklat
- It's of bahan a.
- Prepare 180 g of tepung naik sendiri.
- Prepare 20 g of serbuk koko.
- It's 1 sudu teh of baking powder.
- You need 1/2 sudu teh of soda bikarbonat.
- You need 1/4 sudu teh of garam halus.
- Prepare of bahan b.
- It's 300 g of pisang (timbang selepas dibuang kulit).
- It's 160 g of gula pasir.
- You need 190 ml of minyak masak.
- Prepare 3 of biji telur gred A/B.
Kek Pisang Coklat instructions
- Sediakan bahan-bahan.
- Ayak semua bahan A. Ketepikan dulu.
- Blender bahan B.
- Masukkan bahan A ke dalam bahan B.
- Gaul sebati.
- Tuang adunan ke dalam loyang saiz 9.
- Hiris nipis sedikit pisang sebagai hiasan.
- Bakar suhu 180c selama 1 jam di rak paling bawah(ikut oven masing-masing).
- Dah siap dibakar.
- Siap untuk dihidang.
Komentar
Posting Komentar