Kek pisang lembut. Hi semua, Harini sis nak kongsi resepi kek pisang gebu yang sedap dan mudah. Resepi Kek Pisang Lembap yang sangat sedap, gebu dan lembut. Kek Pisang salah satu menu yang digemari ramai.
Kek pisang merupakan sejenis kek yang sedap dan enak rasanya. Kek ini sesuai untuk hidangan minum petang. Kek pisang merujuk kepada sejenis kuih kek yang diperbuat daripada tepung. You can have Kek pisang lembut using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Kek pisang lembut
- You need 4 of biji pisang berangan.
- It's 2 cawan of tepong gandum.
- You need 1 cawan of gula (boleh kurangkan).
- You need 1 cawan of minyak masak.
- Prepare 4 of biji telor.
- Prepare 1/2 sudu teh of baking soda.
- It's 1/2 sudu teh of bikabonat soda.
- It's 1 of penutup esen pisang.
Buah pisang bisa diolah menjadi berbagai ✅ olahan makanan atau kue yang enak. Bicara mengnai buah pisang memang sangat menarik. Karena banyak yang menyebutkan buah ini termasuk salah. Melihat gambar kek yang ditayang Berbalik pada kek pisang ini, ianya memang sedap, memang lembab dan secukup jer kemanisannya.
Kek pisang lembut step by step
- Ayak tepung bersama baking soda & bikabonat soda.
- Blend semua bahan - bahan hingga sebati.
- Lapik loyang yang telah di alas dengan kertas. Tuang aduan kedalam loyang.
- Bakar dalam suhu 170 ° C selama 50 minit. Biarkan sejuk sebelum dipotong..
Apa kata kita cuba resepi kek pisang coklat yang menggabung kedua-dua perasa ni. lembut dan gebu 😘. yg nk mencuba cikza bgi resepi nya skli. Kalau sebut resepi kek batik, susah saya nak jumpa yang betul-betul kena pada selera tekak ni. Nak beli , kadang-kadang dapat yang keras sebab tak cukup salutan. Berbahan dasar pisang, cake ini lantas dinamai dengan cake pisang atau bolu pisang. Sebagai kreasi baru untuk menikmati pisang dalam bolu, kue ini memiliki rasa yang sangat lezat.
Komentar
Posting Komentar