Kek Degheyan (Durian) Taboq.
You can cook Kek Degheyan (Durian) Taboq using 8 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Kek Degheyan (Durian) Taboq
- It's 250 g of butter.
- Prepare 150 g of gula kastor.
- Prepare 1 of sdb ovalet.
- You need 5 of biji telur gred A.
- It's 250 g of tepung naik sendiri.
- It's 1/2 cawan of susu.
- You need 200 g of isi durian.
- It's 3 of titis pewarna hijau.
Kek Degheyan (Durian) Taboq step by step
- Blend isi durian dengan susu. Saya guna chopper. Ketepikan.
- Putarkan butter gula dan ovalet sampai gebu. Apabila adunan sudah gebu masukkan telur satu persatu. Putar lagi sampai betul-betul gebu..
- Apabila sudah gebu, masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang seli isi durian blend tadi. Putar sebati..
- Tuang adunan dalam loyang. Tinggalkan sedikit adunan untuk diwarnakan. Saya warnakan hijau..
- Tuangkan aduan berwarna. Lorekkan mengikut corak yang disukai. Kemudian tabur isi durian diatasnya..
- Bakar dengan suhu 150c - 160c selama 45 minit @ sampai masak (bergantung oven masing-masing)..
- .
Komentar
Posting Komentar