Recipe: Appetizing Kek Degheyan (Durian) Taboq

Kek Degheyan (Durian) Taboq.

Kek Degheyan (Durian) Taboq You can cook Kek Degheyan (Durian) Taboq using 8 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Kek Degheyan (Durian) Taboq

  1. It's 250 g of butter.
  2. Prepare 150 g of gula kastor.
  3. Prepare 1 of sdb ovalet.
  4. You need 5 of biji telur gred A.
  5. It's 250 g of tepung naik sendiri.
  6. It's 1/2 cawan of susu.
  7. You need 200 g of isi durian.
  8. It's 3 of titis pewarna hijau.

Kek Degheyan (Durian) Taboq step by step

  1. Blend isi durian dengan susu. Saya guna chopper. Ketepikan.
  2. Putarkan butter gula dan ovalet sampai gebu. Apabila adunan sudah gebu masukkan telur satu persatu. Putar lagi sampai betul-betul gebu..
  3. Apabila sudah gebu, masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang seli isi durian blend tadi. Putar sebati..
  4. Tuang adunan dalam loyang. Tinggalkan sedikit adunan untuk diwarnakan. Saya warnakan hijau..
  5. Tuangkan aduan berwarna. Lorekkan mengikut corak yang disukai. Kemudian tabur isi durian diatasnya..
  6. Bakar dengan suhu 150c - 160c selama 45 minit @ sampai masak (bergantung oven masing-masing)..
  7. .

Komentar