Kek Marble. Kek Marble Moist Guna Coklat Compound (Sukatan Cawan Dan Gram). Marble Kek Tarifi'nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama kek denince benim aklıma ilk olarak mermer kek düşer. Çocukluğum kokar, bambaşkadır lezzeti sanki.
Dengan Bismillah, As Salam dan Salam Sejahtera, Resepi Kek Marble Moist Sukatan Cawan -Mesti ramai yang mencari-cari resepi istimewa kek Marble dengan sukatan cawan sampai jumpa blog ni. Kek marble yang lembut dan enak dinikmati p/s: gula halus tu kalau nak ganti dengan gula biasa pun boleh. Saya pernah kongsikan resepi kek marble kukus. You can cook Kek Marble using 10 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Kek Marble
- It's 1 cawan of tepung kek.
- It's 5 of biji telur.
- Prepare 3/4 cawan of minyak sayuran.
- You need 1 of sudu kecil soda bikarbonat.
- It's 1 of sudu kecil serbuk penaik.
- It's 1 sudu makan of ovellete.
- It's 3/4 cawan of gula.
- You need 1 of penutup esen vanilla.
- You need 1 of penutup pewarna merah.
- Prepare 1 of penutup pewarna hijau.
Kali ni saya buat kek marble bakar pulak dengan menggunakan oven. Belang-belang koko tu boleh digantikan dengan warna dan perisa lain seperti. Resepi Kek Marble Moist Simple Mudah Jelita Pelangi Sedap Homemade - Perkongsian Resepi Kek Marble terkini. Cara membuat kek marble gebu yang sedap!
Kek Marble step by step
- Ayakkan tepung kek bersama soda bikarbonat dan serbuk penaik. Kemudian sediakan minyak dan telur..
- Putar atau pukul telur bersama gula sehingga kembang, kemudian masukkan minyak sayuran, seterusnya masukkan telur satu per satu dan putarkan lagi sehingga kembang. Masukkan juga ovellete. Setelah kembang, masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga habis...kacau rata adunan..
- Bahagikan kepada 3 bahagian. Masukkan 1 penutup pewarna hijau di dalam mangkuk yang ke-2, masukkan 1 penutup pewarna merah di mangkuk yang ke-3. Kacau rata pewarna tersebut..
- Oleskan loyang bersama sedikit minyak (sapu rata) kemudian taburkan sedikit tepung di atasnya...Ini supaya kek mudah dikeluarkan dari loyang (jika tidak ada kertas minyak)..
- Tuang adunan berselang-seli warnanya..
- Lorekkan adunan yang telah selesai dituang di dalam loyang seperti di dalam gambar..
- Kali ini Yani bakar kek menggunakan Air Fryer, jadi suhunya ialah 160°c dan masanya ialah selama 45 minit..
- Setelah masak, biar sejuk dahulu seketika sebelum dikeluarkan daripada loyang untuk dipotong. Siap😁..
Resepi Kek Butter Marble Yang Paling Lembut, Gebu Dan Sedap ( Sukatan Cawan ). Видео Kek Marble Lembut Gebu канала Kak Kek Kak Kueh. Kek Marble Super Fluffy / Cake Marble Best Aroma. Kek marble yang gebu dan lembut tanpa ovalett. Cara mudah untuk menyediakan Kek Marble Jelita yang sangat sedap dan gebu. Resipi lengkap dengan penerangan serta gambar.
Komentar
Posting Komentar