Kek Marble Daisy.
You can cook Kek Marble Daisy using 11 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Kek Marble Daisy
- Prepare 227 gm of marjerin daisy.
- You need 170 gm of tepung gandum.
- You need 170 gm of gula halus.
- You need 4 of biji telur gred A.
- Prepare 1 sudu makan of ovalette.
- You need 1 of sudu kecil esen vanilla.
- You need 1 of sudu kecil baking powder.
- It's 3 of sudu besar susu pekat.
- It's 3 of sudu besar tepung koko Hershey (atau jenama kegemaran anda).
- Prepare 3 of sudu besar syrup Hershey choklat (optional - saya letak).
- You need 1 sudu makan of choklate paste.
Kek Marble Daisy step by step
- Panaskan oven terlebih dahulu selama 10 minit.Masukkan marjerin, gula, ovalette dan esen vanilla ke dalam mixer dan pukul hingga kembang. Setelah kembang masukkan telur satu persatu hingga habis. Pukul lagi hingga kembang. Kemudian masukkan susu pekat dan pukul lagi..
- Setelah adunan sebati, masukkan tepung gandum yang diayak bersama baking powder. Gaul dalam satu arah hingga sebati. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian. Satu dibiarkan warna asal dan satu lagi dimasukkan koko Hershey, syrup choklat Hershey dan choklat paste..
- Masukkan 1 senduk nasi adunan asal ke dalam acuan bulat 7 inci dan tompok diatasnya dengan adunan koko. Buatlah begitu hingga adunan habis. Lorekkan di atas adunan dengan lidi atau chopstick untuk membentuk seperti marble atau apa-apa bentuk yang anda suka..
- Bakar di dalam oven dengan suhu 170 darjah selama 50 minit. Ini mengikut kepanasan oven masing- masing. Setelah dicucuk ditengah kek dan lidi didapati bersih, kek marble sudah masak dan boleh di keluarkan dari oven. Sejukkan di atas radai. Sesuai untuk minum petang atau hi-tea..
Komentar
Posting Komentar