Recipe: Tasty [Bonus] Kek Batik Melting

[Bonus] Kek Batik Melting.

[Bonus] Kek Batik Melting You can have [Bonus] Kek Batik Melting using 12 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of [Bonus] Kek Batik Melting

  1. It's 300 gm of biskut Merrie (sebungkus).
  2. It's 250 g of butter.
  3. It's 7 of sudu besar milo.
  4. You need 6 of sudu besar serbuk koko.
  5. It's 1 of biji telur.
  6. You need 1/2 tin of susu pekat manis.
  7. It's 1/2 cawan of air.
  8. You need of Topping coklat.
  9. You need 200 ml of whipping cream.
  10. It's 100 gm of dark chocolate.
  11. Prepare 100 gm of milk compound.
  12. It's 1 of sudu butter.

[Bonus] Kek Batik Melting instructions

  1. Masukkan butter di atas kuali. Gunakan api yang perlahan. Kacau sehingga butter cair..
  2. Kemudian masukkan serbuk koko dan milo. Kacau sebati.masukkan telur. Kacau rata.
  3. Masukkan susu pekat berselang seli dengan air. Kacau adunan hingga pekat..
  4. Kemudian masukkan biskut merrie yang telah dipatahkan dua. Kacau sehingga biskut diselaputi coklat.
  5. Kemudian masukkan ke dalam loyang yang telah dilapik dengan plastik/ paper. Sejukkan didalam peti sejuk.
  6. [ TOPPING] di dalam periuk panaskan cream. Jangan sampai mendidih. Kemudian masukkan coklat yang telah dipotong kecik ke dalam cream. Kacau sehingga cair. Kemudian masukkan butter. Kacau. Tutup api. Biar sehingga sejuk..
  7. Setelah sejuk, tuang ke atas kek batik. Ratakan. Dinoan didalam peti sejuk sebelum dipotong. SIAP..

Komentar