[Bonus] Kek Batik Melting.
You can have [Bonus] Kek Batik Melting using 12 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of [Bonus] Kek Batik Melting
- It's 300 gm of biskut Merrie (sebungkus).
- It's 250 g of butter.
- It's 7 of sudu besar milo.
- You need 6 of sudu besar serbuk koko.
- It's 1 of biji telur.
- You need 1/2 tin of susu pekat manis.
- It's 1/2 cawan of air.
- You need of Topping coklat.
- You need 200 ml of whipping cream.
- It's 100 gm of dark chocolate.
- Prepare 100 gm of milk compound.
- It's 1 of sudu butter.
[Bonus] Kek Batik Melting instructions
- Masukkan butter di atas kuali. Gunakan api yang perlahan. Kacau sehingga butter cair..
- Kemudian masukkan serbuk koko dan milo. Kacau sebati.masukkan telur. Kacau rata.
- Masukkan susu pekat berselang seli dengan air. Kacau adunan hingga pekat..
- Kemudian masukkan biskut merrie yang telah dipatahkan dua. Kacau sehingga biskut diselaputi coklat.
- Kemudian masukkan ke dalam loyang yang telah dilapik dengan plastik/ paper. Sejukkan didalam peti sejuk.
- [ TOPPING] di dalam periuk panaskan cream. Jangan sampai mendidih. Kemudian masukkan coklat yang telah dipotong kecik ke dalam cream. Kacau sehingga cair. Kemudian masukkan butter. Kacau. Tutup api. Biar sehingga sejuk..
- Setelah sejuk, tuang ke atas kek batik. Ratakan. Dinoan didalam peti sejuk sebelum dipotong. SIAP..
Komentar
Posting Komentar