Easiest Way to Cook Perfect Kek Pisang Gebu Gebas

Kek Pisang Gebu Gebas.

Kek Pisang Gebu Gebas You can have Kek Pisang Gebu Gebas using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Kek Pisang Gebu Gebas

  1. It's of Bahan A:.
  2. You need 3 of biji telor gred A.
  3. You need 180 gm of minyak jagung.
  4. It's 170 gm of gula perang.
  5. It's 1/4 of sudu kecil garam.
  6. Prepare 1/2 of sudu kecil esen pisang.
  7. You need 250 gm of Pisang berangan.
  8. It's of Bahan B.
  9. Prepare 150 gm of tepung naik sendiri.
  10. You need 1 of sudu kecil soda bikarbonat.

Kek Pisang Gebu Gebas instructions

  1. Blend semua bahan A sampai halus. Tak perlu lama. Dalam seminit cam tu..
  2. Tuangkan bahan yang diblend tadi kedalam bekas berisi tepung dan baking soda. Gaul supaya sebati. Gaul pelan-pelan ja, tak perlu terlalu kuat..
  3. Tuangkan adunan kedalam loyang 9 inci. Ratakan. Hias dengan hirisan pisang..
  4. Bakar menggunakan api atas bawah. Suhu 170c selama 35 - 45 minit @ sampai masak..

Komentar