Kek Butter Pelangi.
You can cook Kek Butter Pelangi using 7 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Kek Butter Pelangi
- Prepare 2 cawan of tepung gandum (di ayak).
- It's 4 of biji telur.
- It's 250 g of butter.
- Prepare 1 cawan of gula.
- Prepare 1/2 cawan of susu segar.
- It's 1 of st serbuk penaik (di ayak).
- It's 1 of @2 jenis pewarna.
Kek Butter Pelangi instructions
- Satukan tepung gandum dan serbuk penaik yg sudah di ayak,kemudian asingkan.
- Kacau butter n gula sehingga kembang(pakai tangan,mixer @ blender) mana2 pun boleh janji selesa.
- Masukan telur satu persatu: masuk sebiji telur pukul hingga kembang,kemudian masukan lagi sebiji,,begitulah seterus nya.
- Masukan susu segar kacau rata,kemudian masukan tepung gandum+serbuk penaik sedikit2,kacau (mixer @blender) sehingga semua nya sebati.
- Bahagikan kepada 3 bahagian,kemudian letak pewarna pilihan anda.
- Sediakan loyang yg sudah di sapu butter, kemudian masukan adunan kek satu satu, jadi kan ia warna berlapis,seperti gambar di bawah,,kemudia lukisan dia atas menggunakan lidi mengikut citarasa anda.
- Kemudian bakar dengan suhu 180 selama 40 minit.siap!.
Komentar
Posting Komentar