Recipe: Delicious Kek Pisang Moist

Kek Pisang Moist.

Kek Pisang Moist You can cook Kek Pisang Moist using 10 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Kek Pisang Moist

  1. You need of Bahan A:.
  2. Prepare 3 of biji telur gred A.
  3. Prepare 180 g of minyak jagung.
  4. It's 170 g of gula perang.
  5. Prepare 1/4 of sdt garam.
  6. You need 1/2 of sudu kecil esen pisang.
  7. Prepare 250 gm of Pisang berangan.
  8. You need of Bahan B.
  9. Prepare 150 gm of tepung naik sendiri.
  10. You need 1 of sudu kecil soda bikarbonat.

Kek Pisang Moist instructions

  1. Blend semua bahan A sampai halus. Tak perlu lama. Dalam seminit cam tu..
  2. Tuangkan bahan yang diblend tadi kedalam bekas berisi tepung dan baking soda. Gaul supaya sebati. Gaul pelan-pelan ja, tak perlu terlalu kuat..
  3. Tuangkan adunan kedalam loyang 9 inci. Ratakan. Hias dengan hirisan pisang..
  4. Bakar menggunakan api atas bawah. Suhu 170c selama 35 - 45 minit @ sampai masak..
  5. Kek pisang moist is donee....

Komentar