Kek Pisang Moist.
You can cook Kek Pisang Moist using 10 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Kek Pisang Moist
- You need of Bahan A:.
- Prepare 3 of biji telur gred A.
- Prepare 180 g of minyak jagung.
- It's 170 g of gula perang.
- Prepare 1/4 of sdt garam.
- You need 1/2 of sudu kecil esen pisang.
- Prepare 250 gm of Pisang berangan.
- You need of Bahan B.
- Prepare 150 gm of tepung naik sendiri.
- You need 1 of sudu kecil soda bikarbonat.
Kek Pisang Moist instructions
- Blend semua bahan A sampai halus. Tak perlu lama. Dalam seminit cam tu..
- Tuangkan bahan yang diblend tadi kedalam bekas berisi tepung dan baking soda. Gaul supaya sebati. Gaul pelan-pelan ja, tak perlu terlalu kuat..
- Tuangkan adunan kedalam loyang 9 inci. Ratakan. Hias dengan hirisan pisang..
- Bakar menggunakan api atas bawah. Suhu 170c selama 35 - 45 minit @ sampai masak..
- Kek pisang moist is donee....
Komentar
Posting Komentar