Kek Marblelous.
You can have Kek Marblelous using 9 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Kek Marblelous
- You need of Putar hingga kembang.
- You need 9 of biji telur gred A+@AA.
- It's 260 g of gula castor.
- You need 75 g of special ovalette.
- Prepare 90 ml of susu UHT suhu bilik.
- Prepare 375 g of tepung diayak.
- Prepare 1 1/2 of baking powder.
- You need of Kaub balik dengan adunan A.
- You need 225 g of salted pure butter.
Kek Marblelous step by step
- Ayak tepung gandum bersama baking powder.
- Masukkan semua bahan kecuali butter..
- Putar hingga putih gebu.
- Masukkan butter yang dicairkan dan disejukkan suhu bilik ke dalam adunan. Kaub balik dengan menggunakan spatula secara berhemah..
- Bahagi sama rata kepada berapa bahagian y dikehendaki dan warnakan..
- Oles loyang dengan shortening@marjerin@butter@minyak. Lapikkan dengan baking paper..
- Tuang adunan ke dalam loyang secara berselang seli ikut kreativiti sendiri..
- Bakar suhu 160-170°c selama 1-1 jam 30 minit..
- Sejukkan atas redai bercorak segi empat mcm ni supaya cantik lagi menawan..
- Dah boleh mkn!.
Komentar
Posting Komentar