Kek Cawan Mini - Pandan Gula Melaka.
You can have Kek Cawan Mini - Pandan Gula Melaka using 10 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Kek Cawan Mini - Pandan Gula Melaka
- It's 250 g of mentega.
- It's 250 g of gula.
- Prepare 2 of sudu kecil esen vanila.
- Prepare 4 of biji telur.
- You need 190 g of tepung gandum.
- It's 60 g of tepung jagung.
- It's 2 of sudu kecil serbuk penaik.
- You need 150 ml of santan.
- You need 2 of sudu besar pandan emulco.
- It's 1 of sudu kecil pewarna hijau.
Kek Cawan Mini - Pandan Gula Melaka step by step
- Ayak tepung gandum, tepung jagung dan baking powder. Ketepikan dahulu..
- Campurkan pewarna hijau, pandan emulco, dan santan. Kacau sebati. Ketepikan dahulu..
- Dalam mangkuk lain. Pukul mentega, esen vanila dan gula sehingga kembang.
- Masukkan telur satu persatu dan pukul lagi sehingga kembang.
- Masukkan bahan ayak tadi di selang selikan dengan bahan cecair yang di campur tadi..
- Paipkan adunan di dalam mangkuk kertas. Mai guna tray kek caean saiz S dan cawan kertas paling kecil. Y biasa bakers buat letak biskut raya..
- Panaskan ketuhar pada suhu 170°c selama 15 minit. Bakar kek cawan selama 20-25 minit..
- Sejukkan atas redai dan boleh dinikmati.. 😋.
Komentar
Posting Komentar