Kek Ogura Pisang. Lihat juga resep Banana Ogura cheese Cake enak lainnya. Melihat gambar kek yang ditayang Berbalik pada kek pisang ini, ianya memang sedap, memang lembab dan secukup jer kemanisannya. Buronan Wisatawan Oleh-Oleh Paling populer di Kota Batam.
Resep Pisang Goreng - Pisang goreng merupakan salah satu gorengan yang umum di Indonesia. Selain mudah ditemukan, pisang juga mudah dikreasikan untuk bahan berbagai makanan. [Game Show Korea] HOT! Cewek Cantik Putih Mulus Berbikini Mainan "Pisang". You can have Kek Ogura Pisang using 12 ingredients and 12 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Kek Ogura Pisang
- You need of Bahan A:.
- You need 5 of biji telur kuning.
- You need 1 of biji telur.
- You need 80 gm of Tepung gandum.
- Prepare 1 of sudu kecil esen vanilla.
- It's 90 gm of pisang berangan (dikisar).
- You need 60 gm of minyak jagung/minyak masak (dikisar).
- It's of Bahan B:.
- Prepare 5 of biji putih telur A.
- Prepare 80 gm of gula kastor.
- Prepare 1/4 of sudu kecil cream of tartar / cuka.
- It's 1/4 of sudu kecil garam.
Harap blog ini memberi sedikit info. Kek Pisang aje pun nak kecuh. Beli jer dah settel"… Hurmm… Tapi bila kek pisang tuu homemade Kek Pisang Blend Moist Gebu Sedap. Hasil kreativitinya terhasilah kek labu Ogura yang sedap dan gebu kejadiannya.
Kek Ogura Pisang step by step
- Kisar pisang dengan minyak jagung..
- Kacau dengan whisk telur kuning dan bancuhan pisang yg dikisar. Kemudian masukkan esen vanilla..
- Selepas itu masukkan tepung dan ketepikan..
- Bolehla mula pukul telur putih sehingga berbuih skit dan masukkan cuka/cream of tartar dan garam..
- Pukul lagi dengan kelajuan maksima. Masukkan sesudu demi sesudu gula selama 10minit..
- Masukkan 3 senduk putih telur ke dalam adunan kuning telur. Kacau kaup balik dengan spatula. Sekadar aje jangan tlebih kaup..
- Selepas itu masukkan adunan tadi kedalam adunan putih telur. Kacau secara kaup balik jgk. Secara perlahan sahaja..
- Akhir sekali tuang dalam loyang 4 segi saiz 7inci. Jangan lupa letak parchment paper sekeliling dan bahagian bawah loyang. Masa kakak buat ni cari loyang 7 x jumpa plak dah ehh..jd kakak guna apa yg ada je lah..
- Bakar secara water bath iaitu letak air bahagian bwh dan letak loyang diatas loyang yg lain pula. Bakar selama 1 jam suhu 160c. Api atas bawah..
- Selepas masak panas2 tu terus terbalikkan atas redai supaya kek tidak mengecut..
- Gunakan pisau bergerigi sebab tekstur kek terlalu lembut..
- Sejukan seketika bolehla dinikmati..
MAHU Membakar kek DI cuti menjelang kemerdekaan ini, jom layarinya DI sini. Resepi Kek Pisang - Kini kami menyusun beberapa babak resepi. Gug dan lembap, mengikut citarasa saya untuk Pisang Cumi. Nah, berbicara soal pisang, tentunya kita akan membayangkan beberapa jenis makanan olahan Jika kamu ingin membuat camilan dari olahan pisang, berikut beberapa jenis olahan pisang yang bisa. Dengan Bismillah, As Salam dan Salam Sejahtera, Cara Paling Mudah Buat Kek Pisang Kukus Moist Yang Sedap-Kali ini gigih akak siapkan entri cara buat kek pisang yang moist dan sedap setelah.
Komentar
Posting Komentar